30. juuni – kolmapäev – kuues päev Muhus, hommikune retk Piirile Tiiru poodi prügikonteineri järgi, peatus Liiva poes, peatus teepervel ja metsmaasikate korjamine, hommikusöök, kella 12-ks Karinu ja tema õe Kati ning kokku üheksa lapsega Tihusel ratsutamine, automatk Üügu pangale, ujumine Pallasmaa rannas (selle suve kolmas kord), tädi Tiiule mahlapudelite tagastamine Mõega külla, kella neljaks Ragmale tagasi ja kella seitseks Pädaste restorani Alexsander õhtusöögile – arve pisut üle 2000, millest 600 minu valge veini pudel.
Menüüs suitsuangerjas salatipadjal (naadilehed, vesihein, muud umbrohud), krõbedad leivukesed (tuhaks küpsetatud porru, õhuke pähklileib) nõgese tipikastmega, mida serveeriti lohuga maakivil. Minu eelroog – pardimaks salati ja värske kartuliga. Tervitusmagustoit – porgandisorbee kuusevõrsetega, magustoiduks oli kusevõrse- ja oblikajäätis. Ilus roheline ja vaigumaitseline. Kohvi kõrvale tellitud kook jäi minu jaoks kuivaks. Aga üle kõige oli muidugi teenindus ja siis pisikesed lisandid, mis põnevust ja üllatust pakkusid. Näiteks tipikaste serveeriti lamedal kivil ja magustoit oli õunapuutüvest lõigatud puukettale asetatud taldrikul. Mingid krõbinad oli riputatud kadakasele konksule. Omaküpsetatud leib ja speltajahukuklid. Kogused väikesed, kui eriti peened serveeringud.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
1 kommentaar:
oooo kusevõrse magustoit, äge :D
Anu
Postita kommentaar